FR

Het negatieve effect van een gebrek aan omega-3 op hart en bloedvaten is vergelijkbaar met dat van roken, met als gevolg een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Dit is de conclusie van Amerikaanse onderzoekers van het Fatty Acid Research Institute die gegevens analyseerden van 2.240 mensen die 11 jaar lang werden gevolgd. De hoofdauteur van de studie legt uit: “Roken op 65-jarige leeftijd vermindert de levensverwachting met meer dan vier jaar in vergelijking met niet-rokers. Eenzelfde verschil wordt vastgesteld bij een tekort aan omega-3 in vergelijking met optimale bloedwaarden van omega-3. 

Het vermijden van een tekort aan omega-3 is dus een noodzakelijke aanvullende voedingsstrategie voor het hart. Om dit doel te bereiken beveelt de American Heart Association een dagelijks supplement van 1 gram mariene omega-3 (EPA + DHA) aan.

Hoe een omega-3 supplement kiezen ?

De samenstelling is belangrijk: het supplement moet de actieve vormen, DHA en EPA, van de omega-3 bevatten. Die worden uit visolie gewonnen.

De dosering is belangrijk: met een lage dosering zal het moeilijker zijn om de omega-3 op peil te houden of zal u meerdere capsules per dag moeten innemen om de optimale dosering van 1 gram te bereiken. 

Voor een goede verteerbaarheid is het beter van de capsule met een koude drank te slikken. Met een warme drank kan de capsule reeds smelten vooraleer dat ze de maag bereikt. Dit kan voor oprispingen zorgen.

 

Met VISTA-Omega 3 kiest u voor kwaliteit aan betaalbare prijs. 

1 capsule Vista-Omega-3 bevat 1 gram actieve omega-3 EPA  en DHA, de dagelijkse dosis aanbevolen door de Amerikaanse Vereniging voor het Hart.

De visolie is afkomstig uit wilde ansjovissen. De visolie wordt gezuiverd en steeds op lage temperatuur behandeld tijdens gans het productieproces om oxidatie te vermijden. Deze gezuiverde visolie is van farmaceutische kwaliteit. Zodoende vermijdt men visgeur en visoprispingen bij inname van de capsule. Vista-Omega-3 is te koop bij uw apotheker. 

 

PROMO verpakking met 30 capsules gratis (zolang de voorraad strekt)

In de apotheek – aanbevolen prijs: 39,95€ voor 100 capsules = 12€ per maand

Meer weten over Vista-Omega-3