home | producten | Vista Vegatabs

VISTA VEGATABS

 

Vista Vegatabs is een vitaminen- en mineralensupplement voor vegetariërs en veganisten, in sliktabletten.
De samenstelling van Vista Vegatabs is bedoeld om de tekorten op te vangen die het gevolg zijn van een voeding die weinig of geen voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong bevat. De belangrijkste essentiële vitaminen en mineralen waarvan de toevoer problematisch is bij gebrek aan dierlijke producten zijn vitamine B12, vitamine B2, ijzer, zink en selenium. De vitamine D is ook meestal te laag, zoals het geval is bij de meerderheid van de bevolking, maar de klassieke vitamine D3-supplementen zijn niet geschikt voor veganisten. Daarom bevat Vista Vegatabs een andere vorm van vitamine D: vitamine D2 (ergocalciferol) van plantaardige oorsprong.Vista Vegatabs bevat dus alle vitaminen en mineralen die vegetariërs en veganisten nodig hebben, in een formule zonder een enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong, noch bij de actieve ingrediënten, noch bij de hulpstoffen. Vista Vegatabs is volledig aangepast voor personen die enkel plantaardig willen eten, zelfs voor de stricte veganisten. 
Vista Vegatabs wordt gebruikt in geval van:

• Lage inname van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong (vlees, vis, eieren, zuivelproducten)

• Vegetarisme, veganisme

• Wanneer een vitaminen- en mineralenformulatie gewenst is zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Door zijn toevoer van de essentiële vitaminen en mineralen die ontbreken in plantaardige voedingsmiddelen laat Vista Vegatabs toe enkel de voordelen van een vegetarisch of veganistisch eetpatroon te behouden, zonder de mogelijke nadelen ervan.

1 tablet Vista Vegatabs bevat:

                  • Vitamine B12: 100 mcg

                  • Vitamine D2: 2.000 ie (=50 mcg)

                  • Vitamine B2: 1,2 mg

                  • Ijzer: 14 mg (+ 50 mg vitamine C voor de goede absorptie)

                  • Zink: 10 mg

                  • Selenium: 55 mcg

De formulatie van Vista Vegatabs is volledig geschikt voor veganisten en vegetariërs. Bovendien bevat Vista Vegatabs geen synthetische kleurstoffen, geen lactose, geen gluten, noch producten afkomstig uit genetische manipulaties. 

Nuttige informatie voor personen met allergie:
De volledige lijst van alle ingrediënten aanwezig in een tablet Vista Vegatabs:

Actieve bestanddelen: mineralen: ijzersulfaat, zinkoxide, selenomethionine; Actieve bestanddelen: vitaminen: L-ascorbinezuur (vit. C), ergocalciferol (vit. D2), riboflavine (vit. B2), methylcobalamine (vit. B12); Vulstof: cellulose; Plantaardige groene omhulling bevattend: Geleermiddelen: hydroxypropylmethylcellulose, hydroxypropylcellulose; Kleurende voedingsmiddelen: Spirulina (Spirulina platensis), concentraat van saffloer (Carthamus tinctorius) en limoen (Citrus limon); Antiklontermiddel: talk; Emulgator: middellangeketentriglyceriden; Antiklontermiddelen: stearinezuur van plantaardige oorsprong, siliciumdioxide; Emulgator: vernet carboxymethylcellulose; Kleurstof: calciumcarbonaat; Glansmiddel: plantaardig magnesiumstearaat; Geleermiddel: polyvinylpyrrolidone.

Hoeveel ?

1 sliktablet per dag of volgens het advies van uw arts of uw apotheker. 

Vista Vegatabs wordt liefst ‘s morgens bij het ontbijt ingenomen. 

Hoe lang gebruiken?

De inname van Vista Vegatabs blijft wenselijk zolang het voedingspatroon arm aan dierlijke producten blijft.

Vanaf welke leeftijd ?

Vista Vegatabs is geschikt voor adolescenten en volwassenen.

Verpakking met 60 omhulde sliktabletten.
Vista Vegatabs                                   wordt verkocht in de apotheek onder de code: 3976-909.

                                                                                                                      € 9,95*                                                       * Aanbevolen prijs

Steeds meer mensen kiezen voor minder vlees, of zelfs geen vlees te eten. Het is verantwoord voor het milieu, voor het klimaat en het dierenwelzijn. Het is ook goed voor de cholesterolspiegel en voor de lijn maar is er geen risico op tekort ?

Aan de basis is de mens een “alleseter” en zijn fysiologie is daarop afgestemd. Groeten, fruit en graanproducten zijn weliswaar gezonde voedingsmiddelen en een goede bron van vitaminen en mineralen maar bepaalde essentiële elementen zijn enkel terug te vinden en goed opneembaar uit voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong.

Om de voordelen van een vegetarisch of veganistisch eetpatroon te behouden moet men de tekorten die hieruit voortkomen opvangen. Dit is nu mogelijk zonder van de principen van vegetarisme of veganisme te moeten afwijken. Daarvoor is er Vista Vegatabs.

Vista Vegatabs is genotifieerd als voedingssupplement bij het Ministerie van Volksgezondheid onder het nr: NUT1647/17.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levenstijl worden gebruikt. De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Geproduceerd in België voor:
VISTA-Life PHARMA n.v. / s.a.
Ninoofsesteenweg, 1110 – B1080 Brussel