FR EN DE

home | producten | DB-folin

DB-folin

 

DB-folin is een vitaminen-supplement in sublinguale smelttabletten

Vitamine D draagt bij tot het behouden van normale botten en spierfunctie. Vitamine D, B12 en folaat dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Vitamine B12 en folaat dragen bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Vitamine B12 draagt bij tot een normale aanmaak van de rode bloedcellen en een normale functie van het zenuwstelsel.

Een smelttablet bevat 1000 ie (25 mcg) vitamine D3, 200 mcg vitamine B12 en 400 mcg folaat.

De troeven van DB-folin:

 

DB-folin bevat in één enkele tablet per dag de 3 belangrijke vitaminen

die vaak kunnen tekort zijn bij 50-plussers !

 

Vitamine D3 wordt door onze huid aangemaakt, wanneer deze aan zonnestralen is blootgesteld. Deze natuurlijke aanmaak wordt met de leeftijd minder efficiënt. Ook onze lange winters en het noodzakelijke gebruik van een doeltreffende zonnebescherming in de zomer, maken dat een groot deel van bevolking te kampen heeft met een vitamine D-tekort. Vitamine D speelt meerdere belangrijke rollen voor de gezondheid. Vitamine D draagt niet alleen bij tot het behouden van sterke botten en spieren maar is ook onmisbaar voor de goede werking van het immuunsysteem.

 

Vitamine B12 is een essentiële vitamine die zich enkel in dierlijke producten, voornamelijk in orgaanvlees, vlees, zuivelproducten en eieren bevindt. Bovendien is de opname van vitamine B12 een moeizaam proces dat minder vlot verloopt naargelang de leeftijd. Deze vitamine is onmisbaar voor de goede werking van het zenuwstelsel, zowel centraal als perifeer. Vitamine B12 beschermt ook de structuur van de zenuwen. In DB-folin is vitamine B12 aanwezig onder haar lichaamseigene vorm, methylcobalamine. Ons organisme kan deze natuurlijke vorm dus rechtstreeks benutten zonder voorafgaande omzetting.

 

Folaat (ook gekend onder de naam foliumzuur of vitamine B9 of vitamine M) is, samen met vitamine B12, onmisbaar voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een normaal metabolisme van homocysteïne. Folaat en vitamine B12 zorgen ervoor dat homocysteïne zich niet opstapelt in de bloedvaten. In DB-folin bevindt folaat zich onder een rechtstreeks actieve vorm, 5-methyltetrahydrofolaat, die ons organisme dus rechtstreeks kan benutten zonder voorafgaande omzetting.

 

Dankzij de toediening onder de vorm van een sublinguale smelttablet (= te laten smelten onder de tong), worden deze 3 belangrijke vitaminen bij iedereen goed opgenomen. 

 

DB-folin wordt gebruikt wanneer er een verhoogde behoefte is aan vitamine D, vitamine B12 en foliumzuur, of wanneer de opname door het organisme verminderd is. Deze situaties kunnen in de volgende gevallen voorkomen: 

  • Bij personen, mannen en vrouwen, vanaf de leeftijd van 50, omdat de natuurlijke aanmaak van vitamine D alsook de opname van vitamine B12 minder efficiënt wordt. Vanaf deze leeftijd is het ook belangrijk om de homocysteïne-spiegels binnen de perken te houden. Daarvoor moet men tekorten aan vitamine B12 en aan foliumzuur zeker vermijden. Dit is belangrijk voor de normale werking van het cardiovasculaire systeem.
  • Bij personen die aan chronische inflammatie van de darm, of aan glutenintolerantie lijden, of na een maagoperatie als behandeling van obesitas. In al deze situaties wordt de opname van deze vitaminen sterk verminderd.

DB-folin is een vitaminen-supplement.

1 smelttablet bevat 1000 ie (25 mcg) vitamine D3,

200 mcg vitamine B12 en 400 mcg folaat

DB-folin bevat geen suiker, geen zout, geen lactose, geen gluten, noch producten afkomstig uit genetische manipulaties. DB-folin bevat een zoetstof van natuurlijke oorsprong, de steviolglycosides uit de plant stevia. 

Nuttige informatie voor personen met allergie:
de volledige lijst van alle ingrediënten aanwezig in een tablet DB-folin

 Vitaminen: cholecalciferol (vit. D3), 5-Methyltetrahydrofolaat van calcium (Folaat), Methylcobalamine (Vit. B12) 

Vulstoffen: mannitol, microkristallijne cellulose  

Bevochtigingsmiddel: crospovidon 

Glansmiddel: plantaardig magnesiumstearaat

Antiklontermiddel: colloïdaal siliciumdioxide

Zoetstof: steviolglycosiden

Aroma: munt.

Hoeveel ?

1 smelttablet per dag of volgens het advies van uw arts of uw apotheker.

Op welk moment van de dag ?

DB-folin wordt liefst ‘s morgens voor of na het ontbijt ingenomen. Het smelttabletje onder de tong volledig laten smelten.

Hoe lang gebruiken?

DB-folin wordt best gedurende meerdere maanden gebruikt. Bij personen die vitaminen slecht opnemen, is het aan te raden DB-folin in te nemen over een langere termijn.

DB-folin

Verpakking met 60 sublinguale smelttabletten.

DB-folin wordt verkocht in de apotheek onder de code: 4191-607

€ 15,95*

* Aanbevolen prijs

Vitamine D speelt meerdere belangrijke rollen voor de gezondheid. Vitamine D draagt niet alleen bij tot het behouden van sterke botten en spieren maar is ook onmisbaar voor de goede werking van het immuunsysteem.

Vitamine B12 is onmisbaar voor de goede werking van het zenuwstelsel, zowel centraal als perifeer. Deze vitamine beschermt ook de structuur van de zenuwen.

Folaat (ook gekend onder de naam foliumzuur of vitamine B9 of vitamine M) is, samen met vitamine B12, onmisbaar voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een normaal metabolisme van homocysteïne.

 

DB-folin is genotifieerd als voedingssupplement bij het Ministerie van Volksgezondheid onder de code: NUT 1647/18

Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levenstijl worden gebruikt. De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Geproduceerd in België voor:
VISTA-Life PHARMA n.v. / s.a.
Ninoofsesteenweg, 1110 – B1080 Brussel