FR

Een teveel aan cholesterol is een bewezen cardiovasculaire risicofactor. Het teveel aan cholesterol zet zich af in de bloedvaten en gaat uiteindelijk de bloedtoevoer naar belangrijke organen, zoals het hart en de hersenen, belemmeren. Middelen tegen cholesterol hebben tot doel de cholesterol die de slagaders kan verstoppen te verminderen. 

Het gunstige effect van omega-3 vloeit voort uit een heel ander werkingsmechanisme. Zij verminderen de hechting van cholesterol aan de vaatwand. Ze hebben ook een gunstig effect op de slagaders, die daardoor mooi soepel blijven. 

Een voldoende inname van omega-3 is dus een uitstekende preventieve strategie als aanvulling op de behandeling van hypercholesterolaemie. Dit is ook de conclusie van een zeer recente studie waaruit bleek dat de toevoeging van een omega-3-supplement aan een statinebehandeling (anti-cholesterolmedicatie) een superieur resultaat opleverde met betrekking tot het terugdringen van cholesterolafzettingen in de slagaders en tot de vermindering van ontstekingen. (Bron: Fan et al, 2021)

Hoe een omega-3 supplement kiezen ?

De samenstelling is belangrijk: het supplement moet de actieve vormen, DHA en EPA, van de omega-3 bevatten. Die worden uit visolie gewonnen.

De dosering is belangrijk: met een lage dosering zal het moeilijker zijn om de omega-3 op peil te houden of zal u meerdere capsules per dag moeten innemen om de optimale dosering van 1 gram te bereiken. 

Voor een goede verteerbaarheid is het beter van de capsule met een koude drank te slikken. Met een warme drank kan de capsule reeds smelten vooraleer dat ze de maag bereikt. Dit kan voor oprispingen zorgen.

 

Met VISTA-Omega 3 kiest u voor kwaliteit aan betaalbare prijs. 

1 capsule Vista-Omega-3 bevat 1 gram actieve omega-3 EPA  en DHA, de dagelijkse dosis aanbevolen door de Amerikaanse Vereniging voor het Hart.

De visolie is afkomstig uit wilde ansjovissen. De visolie wordt gezuiverd en steeds op lage temperatuur behandeld tijdens gans het productieproces om oxidatie te vermijden. Deze gezuiverde visolie is van farmaceutische kwaliteit. Zodoende vermijdt men visgeur en visoprispingen bij inname van de capsule. Vista-Omega-3 is te koop bij uw apotheker. 

 

PROMO verpakking met 30 capsules gratis (zolang de voorraad strekt)

In de apotheek – aanbevolen prijs: 39,95€ voor 100 capsules = 12€ per maand

Meer weten over Vista-Omega-3