FR

Er zijn verschillende oorzaken die aan de basis liggen van het algemeen tekort aan vitamine D.

• De meeste voedingsmiddelen bevatten weinig of zelfs geen vitamine D. Zelfs al eet je altijd gezond en gevarieerd, dan nog krijg je niet genoeg vitamine D binnen. Voeding levert maar een kleine 10% van de dosis vitamine D die je per dag nodig hebt.

• De andere bron van vitamine D is de zon. Je lichaam maakt zelf vitamine D aan wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon. Dit is in ons land een groot probleem in de winter. Zelfs als de zon zou schijnen in de wintermaanden is de intensiteit van de zonnestralen veel te zwak om de synthese van vitamine D in gang te zetten. Bovendien naarmate je ouder wordt, verloopt het aanmaakproces van deze vitamine minder vlot en wordt de natuurlijke aanmaak ervan minder efficiënt.

• In de zomer moeten wij onze huid beschermen tegen de zon. De laatste jaren is het duidelijk geworden dat het noodzakelijk is om de huid te beschermen tegen de UVB stralen van de zon die het risico op huidkanker verhogen. Maar tegelijkertijd wordt de aanmaak van vitamine ook geblokkeerd. Dus ook in de zomer komt vitamine D-tekort voor.

• Meer mensen hebben vandaag last van overgewicht. Het is bewezen dat het vetweefsel vitamine D vasthoudt. Daardoor is minder vitamine D beschikbaar voor het organisme. Mensen met overgewicht hebben dus meer vitamine D nodig om geen tekort te ontwikkelen.

• Bepaalde veel-gebruikte geneesmiddelen hebben een negatieve invloed op vitamine D. Dit is het geval voor bepaalde medicaties, de statines, die heel vaak voorgeschreven worden tegen hoge cholesterol. Wanneer men statines moeten innemen is het raadzaam om een vitamine D-supplement te gebruiken om het vitamine D-tekort te vermijden. 

 

VISTA-D3 heeft alles wat men nodig heeft om een goed niveau van vitamine D te behouden, op alle leeftijden en zeker ook bij senioren.

• De kleine sublinguale tablet, d.w.z. het smelt onder de tong. Vista-D3 heeft een heel specifieke toedieningsvorm: het sublinguale smelttabletje.Het tabletje moet onder de tong geplaatst worden. Deze sublinguale zone van de mond is bijzonder rijk aan fijne bloedvaatjes die vitamine D onmiddellijk in de bloedbaan gaan opnemen, zonder langs de spijsvertering te moeten gaan. Zodoende is de opname sneller en vollediger en ook onafhankelijk van de vertering. De opname van vitamine D is daardoor uitstekend, zelfs bij personen met maag- of darmproblemen of na een maagverkleining tegen overgewicht. Het is een belangrijke troef voor een goede opname van vitamine D, vooral bij senioren, want bij het ouder worden atrofieert de maag-darmwand, waardoor het vermogen om voedingsstoffen op te nemen vermindert. Bovendien is deze toedieningswijze niet belastend en vermijdt slikproblemen. 

• Dagelijkse inname. Verschillende studies hebben aangetoond dat de dagelijkse inname van een fysiologische dosis van 400 tot 3000 eenheden de meest succesvolle methode is, omdat zij zorgt voor stabiele en fysiologische bloedspiegels van vitamine D. Intermitterende inname van zeer hoge bolus-doses wordt niet aanbevolen.


• Een reeks veilige en effectieve doseringen, aangepast aan elke situatie.

– Voor actieve senioren die buiten actief zijn, vult Vista-D3 800 de effecten van de zon aan en helpt vitamine D op peil te houden.

– Voor minder actieve senioren: Vista-D3 1000

– Wanneer er reeds een tekort is of bij gebrek aan eerdere suppletie wordt Vista-D3 2000 aanbevolen.

– In geval van een uitgesproken tekort of een malabsorptieprobleem kan met Vista-D3 3000 het vitamine D-gehalte zoveel mogelijk worden verhoogd.

• Vista-D3 bevat geen lactose, gluten of kleurstoffen

VISTA-D3 1 SMELTTABLETJE PER DAG 

Vista-D3 wordt verkocht in apotheken en online apotheken

Meer weten over VISTA-D3