FR

Wanneer de menopauze nadert, is de grootste zorg van vrouwen de onaangename symptomen die er vaak mee gepaard gaan: opvliegers, nachtelijk zweten, depressieve stemming, verlies van libido… Niets is normaler dan eerst te proberen dit ongemak te verlichten. Een ander aspect van de menopauze mag echter niet over het hoofd worden gezien, namelijk botfragiliteit. De menopauze is het moment om voor uw botten te zorgen om in de loop der jaren een goede mobiliteit te behouden.

BOT EEN LEVEND WEEFSEL DAT EVOLUEERT

Onze beenderen groeien tot de leeftijd van 25 jaar. Daarna blijft onze beendermassa constant tot op ons vijftigste. Wat echter niet betekent dat er ook niets gebeurt. Botweefsel wordt voortdurend aangemaakt en afgebroken door de samenwerking van de cellen in ons botweefsel, de osteoblasten en de osteoclasten.

 

DE MENOPAUZE, EEN MOEILIJKE PERIODE VOOR HET BOT

Vooral bij de vrouw vanaf haar menopauze wordt het botweefsel sneller afgebroken dan het zich hernieuwt. Hierdoor krijgen we een duidelijke vermindering van de botmassa. Met de leeftijd worden beenderen minder stevig en de wervels gaan inzakken: we worden enkele centimeter kleiner! Bij mannen gaat dit afbraakproces heel wat trager. Breekbaarheid van het bot is dus hoofdzakelijk een typisch vrouwelijk probleem.

Dit proces is bijzonder verraderlijk omdat het meestal pijnloos is, maar na verloop van tijd het risico op breuken en verlies van mobiliteit aanzienlijk verhoogt.

CALCIUM ZORGT VOOR DE STEVIGHEID VAN HET BOT

Calcium is het bestanddeel van het been dat voor de stevigheid ervan instaat. Dit calcium moet via de voeding aangevoerd worden en komt bijna uitsluitend uit melkproducten. Voldoende calcium-opname is uiterst belangrijk tijdens de groeiperiode om aldus een grote en stevige botmassa te bekomen. Dit is ook het geval voor vrouwen vanaf de leeftijd van 50 om aldus stevig botweefsel te behouden.

 

 

VITAMINE D, DE MOBILITEITSFACTOR

Sinds jaar en dag is geweten dat vitamine D onmisbaar is voor de goede opname van calcium en dus voor gezonde beenderen. Maar zijn rol is veel uitgebreider dan dat alléén. Meerdere zeer recente studies hebben de positieve werking bewezen van vitamine D op de spieren. Personen met voldoende vitamine D hebben een betere spierwerking, het geen aanleiding geeft tot een betere mobiliteit en een lager risico op vallen bij oudere mensen.

Vanaf de menopauze, verhogen de dagelijkse behoeften aan vitamine D tot 800 eenheden per dag. De voeding speelt weinig rol in de vitamine D-toevoer. Deze belangrijke vitamine wordt aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zonnestralen. Deze aanmaak gebeurt minder vlot met de ouderdom. Bovendien beperken de lange winters, de toenemende luchtvervuiling en het (noodzakelijk) gebruik van zonnecrèmes de mogelijkheid om voldoende vitamine D aan te maken, zelfs in volle zomer. 

 

VISTA-Cal D, OP MAAT OM U HET LEVEN GEMAKKELIJKKER TE MAKEN.

VISTA-Cal D is het optimale en unieke supplement onder de vorm van een SLIKtablet. Een onmisbaar voordeel voor langdurige inname: géén smaak, géén krijtachtige consistentie, géén toebereiding, makkelijk mee te nemen en daarenboven makkelijk door te slikken met een weinig vloeistof of voedsel, want de tablet is mooi glad en glijdt zo naar binnen!

De formule van VISTA-CalD beantwoordt aan de allernieuwste aanbevelingen: 500 mg calcium-element + 800 eenheden vitamine D3. Vista-CalD bevat daarenboven citraat dat de opname en de verteerbaarheid van calcium verbetert en zorgt voor een uitstekende gastro-intestinale verdraagzaamheid.

 

VISTA-Cal D, ZO EENVOUDIG: 1 SLIKTABLET PER DAG 

In de apotheek – aanbevolen prijs: slechts 15,95€ voor 60 tabletten

Meer weten over VISTA-Cal D