FR

Om een goede mobiliteit te vrijwaren is het belangrijk om sterke botten te behouden. Daarvoor is voldoende toevoer aan calcium en vitamine D onmisbaar. Ook eiwitten spelen een belangrijke rol zowel voor de botstevigheid als voor een goede spierfunctie. Een heel recente studie, uitgevoerd door de grootste Europese specialisten in het bestuderen van de veroudering, heeft voor het eerst aangetoond dat omega-3 ook een rol te spelen hebben in de mobiliteit van de ouderen.

Minder vallen met omega-3

Twee duizend gezonde actieve personen van 70 jaar en meer hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Ze werden opgevolgd gedurende 3 jaren, periode waarin alle vallen gerapporteerd waren. Personen die een omega-3 -supplement (1 gram actieve omega-3 EPA + DHA) gekregen hadden, vertonen een significant verminderd risico op vallen dan de personen die geen omega-3-supplement gekregen hadden.

Voor de hoofdonderzoekster, Prof Bisschoff-Ferrari van het UZ van Zürich, zijn deze positieve resultaten te verklaren door de ontstekingwerend eigenschappen van de omega-3-vetzuren die een beschermd effect hebben op het behouden van de spiermassa. En ze voegt er nog aan toe “bovendien kunnen wij, gezien de multifactoriële oorzaak van vallen, niet uitsluiten dat omega-3 het valrisico ook kunnen verminderen door hun potentiële voordelen op de cognitieve en cardiovasculaire functie.” (Bischoff-Ferrari et al, American Journal of clinical Nutrition, 2022)

 

Hoe een omega-3 supplement kiezen ?

De samenstelling is belangrijk: het supplement moet de actieve vormen, DHA en EPA, van de omega-3 bevatten. Die worden uit visolie gewonnen.

De dosering is belangrijk: met een lage dosering zal het moeilijker zijn om de omega-3 op peil te houden of zal u meerdere capsules per dag moeten innemen om de optimale dosering van 1 gram te bereiken. 

Voor een goede verteerbaarheid is het beter van de capsule met een koude drank te slikken. Met een warme drank kan de capsule reeds smelten vooraleer dat ze de maag bereikt. Dit kan voor oprispingen zorgen.

 

Met VISTA-Omega 3 kiest u voor kwaliteit aan betaalbare prijs. 

1 capsule Vista-Omega-3 bevat 1 gram actieve omega-3 EPA  en DHA, de dagelijkse dosis aanbevolen door de Amerikaanse Vereniging voor het Hart.

De visolie is afkomstig uit wilde ansjovissen. De visolie wordt gezuiverd en steeds op lage temperatuur behandeld tijdens gans het productieproces om oxidatie te vermijden. Deze gezuiverde visolie is van farmaceutische kwaliteit. Zodoende vermijdt men visgeur en visoprispingen bij inname van de capsule. Vista-Omega-3 is te koop bij uw apotheker. 

 

PROMO verpakking met 30 capsules gratis (zolang de voorraad strekt)

In de apotheek – aanbevolen prijs: 39,95€ voor 100 capsules = 12€ per maand

Meer weten over Vista-Omega-3