FR

Idealiter zou de inname van cholesterol uit de voeding slechts 20 mg per dag bedragen en zou zeker niet hoger dan 300 mg per dag mogen zijn. Tijdens de kerstperiode is het een echte uitdaging om de cholesterolinname binnen de perken te houden want de typische ingrediënten van een feestmenu bevatten meestal veel cholesterol.

Enkele voorbeelden

100 g garnalen, langoustines of kreeft bevatten 150 à 200 mg cholesterol, 

mayonnaise moet nog bijgeteld worden, 40 mg per lepel. 

Ganzenlever is de kampioen met 400 mg cholesterol per 100 g.

Effectieve stijging van de cholesterolspiegel na de feesten

Deense vorsers van de Universiteit van Copenhagen hebben de cholesterolspiegel van meer van 20.000 personen op verschillende tijdstippen van het jaar gemeten. Ze hebben vastgesteld dat de cholesterolspiegel met 20% stijgt na de feestdagen. Tijdens de eerste week van januari, hadden 8 op de 10 personen een cholesterolspiegel boven de aanvaardbare limiet. Deze te hoge toevoer van cholesterol is, zelfs als die slechts van voorbijgaande aard is, schadelijk. Het teveel aan cholesterol zet af in de bloedvaten en kan niet meer verwijderd worden. Daardoor stijgt het risico op cardiovasculaire problemen.

 

Maak het feest lekker en gezonder

U kunt kiezen voor feestelijke ingrediënten die minder cholesterol bevatten.

Zalm, met 60 mg cholesterol per 100 g, en oesters, 7 mg cholesterol per stuk, zijn een goed alternatief.

Vergeet zeker niet een goede portie groenten bij te voegen en een lekkere fruitsla om af te sluiten.

 

Een bijkomende en volledig natuurlijke hulp bestaat onder de vorm van plantensterolen.

Een plantensterolen-supplement, de slimme aanpak

Deze natuurlijke stoffen werken precies in daar waar het probleem ligt. Ze blokkeren de absorptie van de cholesterol afkomstig uit de voeding. Zo komt de cholesterol niet in de bloedbaan terecht en wordt uitgescheiden langs de darm. Plantensterolen zijn natuurlijk aanwezig in groenten en fruit maar in te kleine hoeveelheden om een te hoge cholesterol te doen dalen. Om een daling te bekomen moet men minstens 1,5 gram plantensterolen innemen.

 

VistaSterol: doeltreffend en praktisch

VistaSterol bevat per sliktablet 0,8 gram zuivere plantensterolen. Door twee sliktabletjes vóór de maaltijd in te nemen, verhinder je dat de cholesterol uit je voeding door je lichaam opgenomen wordt, en dat zonder bijwerkingen. VistaSterol helpt u niet alleen tijdens de feesten maar ook gans het jaar door, om uw cholesterolspiegel in toom te houden. Ook wie statines moet nemen, kan als aanvulling plantensterolen gebruiken. VistaSterol is te koop in de apotheek.

 

In de apotheek – 60 sliktabletten tabletten – 2 sliktabletjes vóór de maaltijd

Meer weten over VistaSterol

 

 

VistaSterol is niet bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterol niet onder controle moeten houden. De dosis van 3 g plantensterolen niet overschrijden. Niet geschikt voor zwangere vrouwen, bij borstvoeding en voor kinderen jonger dan 5 jaar.