FR

De huidige 50-jarigen hebben een aanzienlijke levensverwachting. Ze hebben nog meer dan dertig of zelfs veertig jaar te leven. De uitdaging is natuurlijk om deze jaren in goede gezondheid door te brengen. Een van de belangrijkste factoren om de levenskwaliteit op oudere leeftijd te waarborgen is mobiliteit. 

 

SARCOPENIE

Er is veel aandacht besteed aan de veroudering van botweefsel. Wanneer botten poreus worden, kan een klein trauma leiden tot een breuk. Maar spieren zijn ook onderhevig aan de tand des tijds. Ze verliezen geleidelijk aan massa en contractiliteit, ten gunste van de vetmassa.

Sarcopenie is de wetenschappelijke term voor dit verlies van spiermassa. 

Tegenwoordig wordt erkend dat spieratrofie, net als het verlies van botmassa, een negatieve invloed heeft op de mobiliteit en de levenskwaliteit. Minder spiermassa betekent minder spierkracht, minder inspanningsvermogen, minder evenwicht en een verhoogd risico op vallen.

 

BEHOUD VAN SPIERMASSA

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om functionele spieren te behouden. 

Ten tweede is een adequate inname van eiwitten, de grondstof voor spieren, essentieel. De beste eiwitbronnen zijn vlees, vis en zuivelproducten, omdat die alle essentiële aminozuren (bouwstenen van eiwitten) in een evenwichtige verhouding bevatten. 

Ten slotte, en dit is een recente ontdekking, werkt vitamine D niet alleen in op de botten, maar speelt het ook een essentiële rol in de spierfunctie. Het voorkomen van een vitamine D-tekort bij ouderen heeft een positieve invloed op de spierkracht en het reactievermogen. Het voordeel is te zien bij de dagelijkse activiteiten met een verbeterde mobiliteit en een aanzienlijke vermindering van 20% van het risico op vallen. Deze positieve resultaten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 700 tot 1000 eenheden vitamine D.

 

VISTA-Cal D, OP MAAT OM U HET LEVEN GEMAKKELIJKKER TE MAKEN.

VISTA-Cal D is het optimale en unieke supplement onder de vorm van een SLIKtablet. Een onmisbaar voordeel voor langdurige inname: géén smaak, géén krijtachtige consistentie, géén toebereiding, makkelijk mee te nemen en daarenboven makkelijk door te slikken met een weinig vloeistof of voedsel, want de tablet is mooi glad en glijdt zo naar binnen!

De formule van VISTA-CalD beantwoordt aan de allernieuwste aanbevelingen: 500 mg calcium-element + 800 eenheden vitamine D3. Vista-CalD bevat daarenboven citraat dat de opname en de verteerbaarheid van calcium verbetert en zorgt voor een uitstekende gastro-intestinale verdraagzaamheid.

 

VISTA-Cal D, ZO EENVOUDIG: 1 SLIKTABLET PER DAG 

In de apotheek – aanbevolen prijs: slechts 15,95€ voor 60 tabletten

Meer weten over VISTA-Cal D