FR

Drastische beperkingen

Voor supplementen op basis van rode gist rijst die worden gebruikt om een hoog cholesterolgehalte te behandelen, komt er nieuwe regelgeving. Deze supplementen, die worden voorgesteld als “natuurlijke statines”, hebben precies dezelfde eigenschappen als statines, maar ook dezelfde nadelen. Er moet nu al wettelijk een waarschuwing op de verpakking staan dat rode gist rijst niet mag worden toegediend aan mensen ouder dan 70 jaar, noch bij nier-, lever- of spierproblemen, noch in geval van intolerantie voor statines. Over enkele weken zullen de beperkingen nog strenger zijn: deze supplementen zullen slechts een uiterst lage dosis van het actieve bestanddeel mogen bevatten, waardoor hun anticholesterolwerking drastisch zal afnemen. (Bron: Pharmassistent, 2022) 

Plantensterolen: de natuurlijke, doeltreffende en veilige keuze

Plantensterolen helpen het cholesterolgehalte te verlagen als onderdeel van een gezonde voeding. Het gebruik ervan is zeer veilig, aangezien zij werken zonder in de bloedbaan te komen en alleen voorkomen dat cholesterol uit de voeding wordt geabsorbeerd. Als gevolg daarvan zijn er zeer weinig beperkingen op het gebruik ervan:

• De maximumdosis is vastgesteld op 3 g per dag, aangezien een hogere dosis geen extra doeltreffendheid biedt.

• Plantensterolen zijn niet bedoeld voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen jonger dan 5 jaar. In deze bijzondere perioden is het inderdaad niet wenselijk het cholesterolgehalte te verlagen, omdat deze stof belangrijk is tijdens de ontwikkeling van de foetus en het jonge kind.

 

VistaSterolBIJ UW APOTHEKER OF ONLINE APOTHEEK

VistaSterol is het enige supplement op basis van hooggedoseerde zuivere plantensterolen. Elke tablet bevat 800 mg plantensterolen. Men dient 2 tabletten (= 1,6 g plantensterolen) in 1 inname vóór de hoofdmaaltijd in te nemen. Doeltreffend gedoseerd en uitstekend verdragen !

 

In de apotheek – 60 sliktabletten tabletten – 2 sliktabletjes vóór de maaltijd

Meer weten over VistaSterol

 

 

Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor op ontwikkeling van coronaire hartziekten. VistaSterol is niet bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterol niet onder controle moeten houden. De dosis van 3 g plantensterolen per dag niet overschrijden. Niet geschikt voor zwangere vrouwen, bij borstvoeding en voor kinderen jonger dan 5 jaar.