FR

• Vitamine D draagt bij tot het behouden van normale botten en tanden. Vitamine D zorgt ervoor dat je lichaam calcium en fosfor uit je voeding goed kan opnemen. Dat is belangrijk voor stevige botten en tanden. 

• Vitamine D draagt bij tot de normale werking van de spieren. Een goede spierfunctie is de beste preventie tegen valpartijen. Sterke botten en spieren behouden, verlaagt het risico op fracturen en verhoogt de kans om lang van een goede mobiliteit te genieten. 

• Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. De laatste jaren hebben de wetenschappers ontdekt dat vitamine D niet alleen essentieel is voor gezonde botten en spieren, maar ook een essentiële rol speelt bij de werking van ons immuunsysteem. Vitamine D bevordert de aanmaak van lichaamseigen stoffen die microben kunnen aanvallen en helpt het immuunsysteem in balans te houden.

Voor de toekomst.Er lopen nu talrijke studies in verschillende gebieden, omdat wetenschappers een verband vermoeden tussen een tekort aan vitamine D en de ontwikkeling van veel chronische ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, diabetes en cardiovasculaire ziekten. Het vermijden van tekorten is daarom bijzonder belangrijk voor senioren.

 

VISTA-D3 heeft alles wat men nodig heeft om een goed niveau van vitamine D te behouden, op alle leeftijden en zeker ook bij senioren.

• De kleine sublinguale tablet, d.w.z. het smelt onder de tong. Vista-D3 heeft een heel specifieke toedieningsvorm: het sublinguale smelttabletje.Het tabletje moet onder de tong geplaatst worden. Deze sublinguale zone van de mond is bijzonder rijk aan fijne bloedvaatjes die vitamine D onmiddellijk in de bloedbaan gaan opnemen, zonder langs de spijsvertering te moeten gaan. Zodoende is de opname sneller en vollediger en ook onafhankelijk van de vertering. De opname van vitamine D is daardoor uitstekend, zelfs bij personen met maag- of darmproblemen of na een maagverkleining tegen overgewicht. Het is een belangrijke troef voor een goede opname van vitamine D, vooral bij senioren, want bij het ouder worden atrofieert de maag-darmwand, waardoor het vermogen om voedingsstoffen op te nemen vermindert. Bovendien is deze toedieningswijze niet belastend en vermijdt slikproblemen. 

• Dagelijkse inname. Verschillende studies hebben aangetoond dat de dagelijkse inname van een fysiologische dosis van 400 tot 3000 eenheden de meest succesvolle methode is, omdat zij zorgt voor stabiele en fysiologische bloedspiegels van vitamine D. Intermitterende inname van zeer hoge bolus-doses wordt niet aanbevolen.


• Een reeks veilige en effectieve doseringen, aangepast aan elke situatie.

– Voor actieve senioren die buiten actief zijn, vult Vista-D3 800 de effecten van de zon aan en helpt vitamine D op peil te houden.

– Voor minder actieve senioren: Vista-D3 1000

– Wanneer er reeds een tekort is of bij gebrek aan eerdere suppletie wordt Vista-D3 2000 aanbevolen.

– In geval van een uitgesproken tekort of een malabsorptieprobleem kan met Vista-D3 3000 het vitamine D-gehalte zoveel mogelijk worden verhoogd.

• Vista-D3 bevat geen lactose, gluten of kleurstoffen

VISTA-D3 1 SMELTTABLETJE PER DAG 

Vista-D3 wordt verkocht in apotheken en online apotheken

Meer weten over VISTA-D3