FR

Voor veel vrouwen gaat de overgangsperiode gepaard met een verslechtering van hun levenskwaliteit. Toch kan er veel aan verbeterd worden, en zelfs op een heel natuurlijke manier. Naast een gezonde voeding en voldoende beweging, is het op peil houden van de omega-3-vetzuren zeer belangrijk.

 

 

 

Omega-3 voor de cardiovasculaire gezondheid

De hormonale veranderingen die plaats vinden vanaf de menopauze hebben een negatieve invloed op de cardiovasculaire gezondheid. De slechte cholesterol neemt vaak toe terwijl de goede cholesterol afneemt, de bloeddruk stijgt, het suikermetabolisme wordt minder efficiënt en er komen vaak enkele kilo’s bij. Dit geeft aanleiding tot het ontstaan van bepaalde stoffen die ontstekingwekkend zijn en die het risico op diabetes en op cardiovasculaire problemen verhogen. In dergelijke situatie is het belangrijk om de omega-3-vetzuren op peil te houden omdat deze onmisbare vetten onstekingswerend en antioxiderende eigenschappen vertonen. 

 

Minder last, fysisch en mentaal

Het innemen van een supplement om de omega-3-spiegels op peil te houden heeft een positieve invloed op het typische ongemak gelinkt aan de menopauze. De gegevens over 483 vrouwen die ofwel een omega-3-supplement ofwel een placebo (supplement zonder actieve stoffen) gekregen hebben tonen aan dat omega-3 de frequentie en de ernst van het nachtelijk zweten significant verminderen. (Bron: Mohammady et al, European Journal of Obstetric and Gynecology, 2018).

Omega-3 hebben ook een invloed op het humeur. Aan de hand van een voedingsvragenlijst hebben onderzoekers de inname van omega-3 berekend bij 4.150 gemenopauseerde vrouwen. De vrouwen met de hoogste inname van omega-3 hadden 50% minder kans om geconfronteerd te worden met een depressief gevoel in vergelijking met de vrouwen met de laagste inname. (Bron: Chae et al, Nutrition Research, 2021).

Omega-3-supplementen hebben dus een belangrijke rol te spelen, zowel voor de cardiovasculaire gezondheid als om het welzijn te verbeteren tijdens de menopauze. 

 

Hoe een omega-3 supplement kiezen ?

De samenstelling is belangrijk: het supplement moet de actieve vormen, DHA en EPA, van de omega-3 bevatten. Die worden uit visolie gewonnen.

De dosering is belangrijk: met een lage dosering zal het moeilijker zijn om de omega-3 op peil te houden of zal u meerdere capsules per dag moeten innemen om de optimale dosering van 1 gram te bereiken. 

Voor een goede verteerbaarheid is het beter van de capsule met een koude drank te slikken. Met een warme drank kan de capsule reeds smelten vooraleer dat ze de maag bereikt. Dit kan voor oprispingen zorgen.

 

Met VISTA-Omega 3 kiest u voor kwaliteit aan betaalbare prijs. 

1 capsule Vista-Omega-3 bevat 1 gram actieve omega-3 EPA  en DHA, de dagelijkse dosis aanbevolen door de Amerikaanse Vereniging voor het Hart.

De visolie is afkomstig uit wilde ansjovissen. De visolie wordt gezuiverd en steeds op lage temperatuur behandeld tijdens gans het productieproces om oxidatie te vermijden. Deze gezuiverde visolie is van farmaceutische kwaliteit. Zodoende vermijdt men visgeur en visoprispingen bij inname van de capsule. Vista-Omega-3 is te koop bij uw apotheker. 

 

PROMO verpakking met 30 capsules gratis (zolang de voorraad strekt)

In de apotheek – aanbevolen prijs: 39,95€ voor 100 capsules = 12€ per maand

Meer weten over Vista-Omega-3