Wat we vandaag weten over vitamine D

Vitamine D, de vitamine die we aanmaken wanneer onze huid blootgesteld wordt, zonder bescherming, aan de zonnestralen, speelt tal belangrijke rollen voor onze gezondheid. Het is reeds lang gekend dat vitamine D onmisbaar is voor de ontwikkeling van het skelet en later in het leven om sterke botten en spieren te behouden. De laatste jaren is er ook een groot aantal studies verschenen over de belangrijke rol van vitamine D in de immuniteit. De resultaten kunnen samengevat worden in enkele woorden: vitamine D ondersteunt het immuunsysteem door 2 belangrijke mechanismen, ten eerste, een betere eerstelijnsverdediging tegen virussen en bacteriën, ten tweede, een betere controle van de ontstekingsreactie. Verschillende studies hebben aangetoond dat vitamine D op peil houden door middel van een dagelijks supplement het risico op luchtwegen infecties vermindert. In de context van de pandemie hebben trouwens specialisten wereldwijd de inname van een vitamine D-supplement aanbevolen om zeker vitamine D-tekort te voorkomen.

 

Nieuwe gegevens uit de Mayo Clinic

Wetenschappers van de Mayo Clinic, een prestigieus Amerikaans onderzoeksinstituut en hospitaal, hebben onlangs belangrijke resultaten gepubliceerd. Ze hebben 11.000 personen opgevolgd gedurende 5 jaar. Vitamine D-spiegel was bij aanvang gemeten en elke nieuwe diagnose van een cardiovasculair probleem tijdens de opvolging werd genoteerd. Het risico om met een nieuwe cardiovasculaire klacht geconfronteerd te worden was 19% hoger bij personen met een matig vitamine D-tekort en met 28% in geval van uitgesproken vitamine D-tekort. Een andere studie van de Universiteit van Kansas komt tot dezelfde vaststelling: vitamine D-tekort heeft ook een negatieve invloed op het cardiovasculair stelsel.

 

Vitamine D-tekort vermijden

In ons land is vitamine D-tekort zeer frequent. We zitten ver van de evenaar, de winters zijn lang en een kwakkel zomer zoals dit jaar heeft ons niet toegelaten van een voorraad aan vitamine D op te bouwen. Om een tekort te vermijden is de inname van een supplement sterk aanbevolen. De dagelijkse gewoonlijke onderhoudsdosis om tekort te vermijden bij 50-plussers is 1.000 eenheden per dag. 

DB-Folin, het supplement op maat

DB-folin combineert de juiste en nodige dosis vitamine D, 1.000 eenheden, met vitamine B12 en folaat, 2 belangrijke vitaminen die ook in gedrang komen in de tweede helft van het leven omdat ons lichaam meer moeite heeft om deze goed op te nemen. DB-folin is een klein tabletje dat snel en gemakkelijk onder de tong smelt, voor een optimale en rechtstreekse opname in het lichaam. 3 in 1 dus! Simpel, aangenaam en perfect aangepast voor de vitaliteit van de 50-plussers.

 

In de apotheek – 60 sublinguale tabletten – 1 tablet per dag

Aanbevolen prijs: 13,95€ voor 2 maanden