FR

Hoe werken plantensterolen ?

Plantensterolen zouden de eerste maatregel moeten zijn bij verhoging van de cholesterolspiegel. In de meeste gevallen wordt de stijging van de cholesterolspiegel veroorzaakt door een te rijke voeding. Naast de eetgewoontes aan te passen, kunnen plantensterolen een beginnende hypercholesteromie helpen aan te pakken. Ze verhinderen dat cholesterol afkomstig van de voeding opgenomen wordt in de bloedbaan. Daardoor daalt het cholesterolgehalte in het bloed. Hun grootste troef is dat ze de cholesterol spiegel verlagen zonder zelf  in de bloedbaan terecht te komen en dat ze daardoor geen nevenwerkingen veroorzaken. Hun cholesterol verlagend effect wordt verkregen door de dagelijkse inname van 1,5 à 3 g plantensterolen. Het is bewezen dat een hoog cholesterol-gehalte een risico-factor is voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten.

Het juiste gebruik van plantensterolen

  • Het is belangrijk om een doeltreffende dosis plantensterolen in te nemen. Een dosis van 0,8 mg plantensterolen draagt bij tot het behouden van gezonde cholesterol-waarden. Om de cholesterolspiegel te verlagen is een inname van minstens 1,5 g plantensterolen vereist. Een dosis hoger dan 3 g per dag geeft geen bijkomend voordeel.
  • Het is belangrijk om de plantensterolen op het juiste moment in te nemen. Het is tijdens het verteringsproces dat plantensterolen de opname van de cholesterol, aanwezig in de voeding, blokkeren. Daarom moeten plantensterolen juist vóór de rijkste maaltijd ingenomen worden.

 

VistaSterol: doeltreffend en praktisch

VistaSterol bevat per sliktablet 0,8 gram zuivere plantensterolen. Door twee sliktabletjes vóór de maaltijd in te nemen, verhinder je dat de cholesterol uit je voeding door je lichaam opgenomen wordt, en dat zonder bijwerkingen. VistaSterol helpt u niet alleen tijdens de feesten maar ook gans het jaar door, om uw cholesterolspiegel in toom te houden. Ook wie statines moet nemen, kan als aanvulling plantensterolen gebruiken. VistaSterol is te koop in de apotheek.

 

In de apotheek – 60 sliktabletten tabletten – 2 sliktabletjes vóór de maaltijd

Meer weten over VistaSterol

 

 

VistaSterol is niet bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterol niet onder controle moeten houden. De dosis van 3 g plantensterolen niet overschrijden. Niet geschikt voor zwangere vrouwen, bij borstvoeding en voor kinderen jonger dan 5 jaar.