Waar komen plantensterolen vandaan ?

Plantensterolen zijn stoffen die van nature al aanwezig zijn in plantaardige voedingsmiddelen. Ze komen vooral voor in noten, vooral in pistaches. Ze zitten ook in peulvruchten (erwten, kikkererwten, bonen, linzen) en in granen. Groenten en fruit bevatten ze ook, maar in veel kleinere hoeveelheden. In de Europese landen varieert de inname van plantensterolen via de voeding sterk en ligt deze rond de 250 tot 400 mg per dag.

Hoe verlagen plantensterolen het cholesterolgehalte ?

Plantensterolen voorkomen dat cholesterol uit voedsel in de bloedbaan wordt opgenomen. Dit is hoe plantensterolen het cholesterolgehalte verlagen. De niet-opgenomen cholesterol blijft zich door het spijsverteringskanaal bewegen en wordt uiteindelijk uitgescheiden. Plantensterolen komen ook niet in de bloedbaan terecht. Daarom zijn ze veilig en worden ze zeer goed verdragen, zonder risico op spierproblemen. 

De effectieve dosis is van cruciaal belang

Inname via de voeding is niet voldoende om een hoog cholesterolgehalte te verlagen. Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat de effectieve dagelijkse dosis tussen 1,5 en 2 g per dag ligt. Dit vereist het gebruik van een hooggedoseerd supplement.

 

VistaSterolBIJ UW APOTHEKER OF ONLINE APOTHEEK

VistaSterol is het enige supplement op basis van hooggedoseerde zuivere plantensterolen. Elke tablet bevat 800 mg plantensterolen. Men dient 2 tabletten (= 1,6 g plantensterolen) in 1 inname vóór de hoofdmaaltijd in te nemen. Doeltreffend gedoseerd en uitstekend verdragen !

 

In de apotheek – 60 sliktabletten tabletten – 2 sliktabletjes vóór de maaltijd

Meer weten over VistaSterol

 

 

Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor op ontwikkeling van coronaire hartziekten. VistaSterol is niet bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterol niet onder controle moeten houden. De dosis van 3 g plantensterolen per dag niet overschrijden. Niet geschikt voor zwangere vrouwen, bij borstvoeding en voor kinderen jonger dan 5 jaar.