FR

Omdat omega-3 vetzuren goed voor het hart zijn, denken veel mensen dat deze stoffen de cholesterolspiegel kunnen verlagen. Dit is niet het geval. Omega-3-vetzuren hebben weinig of geen invloed op de cholesterolspiegel. Ze werken op een andere manier dan cholesterol verlagende supplementen of geneesmiddelen. Dankzij hun specifieke ontstekingswerende en antioxiderende eigenschappen gaan ze de schadelijke afzetting van cholesterol in de wand van de bloedvatten beperken. Hun werking is dus perfect complementair met de werking van de cholesterol verlagende middelen.

Een gunstige combinatie

Het nut van de toevoeging van een omega-3-supplement aan personen die een cholesterol verlagende behandeling nemen is recent bevestigd geweest. Om de evolutie van de cholesterolafzetting in de bloedvaten vast te stellen, hebben onderzoekers de beelden (verkregen door intravasculaire echografie of scanner) van de cholesterolafzetting in de kransslagaders vergeleken van personen die behandeld zijn met statines (cholesterol verlagende geneesmiddelen) en van personen die bovenop de statines een omega-3-supplement krijgen. De vermindering van het volume van de cholesterolafzetting was meer uitgesproken bij personen die ook een omega-3-supplement kregen. Bovendien waren de markers van ontsteking ook lager bij deze personen. De cholesterolspiegels waren vergelijkbaar in beide groepen. Omega-3-supplementen geven een bijkomend relevant cardiovasculair voordeel, aldus de onderzoekers. (Bron: Fan et al, American Journal of Cardiology, 2021) 

Hoe een omega-3 supplement kiezen ?

De samenstelling is belangrijk: het supplement moet de actieve vormen, DHA en EPA, van de omega-3 bevatten. Die worden uit visolie gewonnen.

De dosering is belangrijk: met een lage dosering zal het moeilijker zijn om de omega-3 op peil te houden of zal u meerdere capsules per dag moeten innemen om de optimale dosering van 1 gram te bereiken. 

Voor een goede verteerbaarheid is het beter van de capsule met een koude drank te slikken. Met een warme drank kan de capsule reeds smelten vooraleer dat ze de maag bereikt. Dit kan voor oprispingen zorgen.

 

Met VISTA-Omega 3 kiest u voor kwaliteit aan betaalbare prijs. 

1 capsule Vista-Omega-3 bevat 1 gram actieve omega-3 EPA  en DHA, de dagelijkse dosis aanbevolen door de Amerikaanse Vereniging voor het Hart.

De visolie is afkomstig uit wilde ansjovissen. De visolie wordt gezuiverd en steeds op lage temperatuur behandeld tijdens gans het productieproces om oxidatie te vermijden. Deze gezuiverde visolie is van farmaceutische kwaliteit. Zodoende vermijdt men visgeur en visoprispingen bij inname van de capsule. Vista-Omega-3 is te koop bij uw apotheker. 

 

PROMO verpakking met 30 capsules gratis (zolang de voorraad strekt)

In de apotheek – aanbevolen prijs: 39,95€ voor 100 capsules = 12€ per maand

Meer weten over Vista-Omega-3