FR

Van aangeboren misvormingen tot cardiovasculaire gezondheid

Foliumzuur, folaat, vitamine B9 of vitamine M, dit zijn alle mogelijke namen voor één en dezelfde vitamine die vooral bekend is voor zijn rol in de preventie van aangeboren misvormingen. Het is inderdaad zeer belangrijk dat de toekomstige moeder voldoende folaat vóór en tijdens haar zwangerschap inneemt. Het tekort aan foliumzuur verhoogt immers het risico op open ruggetje, hazelip en verschillende andere misvormingen van de foetus. Maar folaat speelt ook een belangrijke rol zowel bij mannen als bij vrouwen boven de 50. Folaat is, samen met vitamine B12, onmisbaar voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een normaal metabolisme van homocysteïne. Folaat en vitamine B12 zorgen ervoor dat homocysteïne zich niet opstapelt in de bloedvaten. Een verhoogde homocysteïne-spiegel is een gekende risicofactor voor beroerte en verminderde mentale alertheid.

 

Een gevoelige vitamine

Folaat bevindt zich vooral in groenten met groene bladeren zoals spinazie, spruitjes en broccoli. Maar men zou deze groenten rauw moeten eten want folaat wordt zeer snel door de warmte afgebroken. Bovendien wordt folaat niet gemakkelijk vanuit de voeding opgenomen. Het tekort aan folaat komt daardoor zodanig vaak voor dat sommige landen hun brood verrijken met folaat voor de hele bevolking. In België is dat niet het geval. Jonge vrouwen en 50-plussers moeten zelf ervoor zorgen om folaat op peil te houden. Folaat is ook nog niet rechtstreeks bruikbaar door ons lichaam. Folaat moet nog meerdere omzettingen ondergaan om actief te zijn. Daarom is het beter om een supplement te kiezen dat de actieve vorm, 5-methyltetrahydrofolaat, bevat.

 

De troeven van DB-folin

Drie specifieke vitaminen komen in gedrang in de tweede helft van het leven omdat het lichaam meer moeite heeft om deze goed op te nemen. Dit is het geval voor vitamine D, vitamine B12 en folaat. Deze 3 vitaminen zijn onder andere onmisbaar voor de normale werking van ons immuunsysteem. Bovendien draagt folaat bij tot de vermindering van vermoeidheid. DB-folin combineert folaat, onder zijn rechtstreeks bruikbare vorm 5-methyltetrahydrofolaat, met vitamine B12 en vitamine D in één klein tabletje dat snel en gemakkelijk onder de tong smelt, voor een optimale en rechtstreekse opname in het lichaam. 3 in 1 dus ! Simpel, aangenaam en perfect aangepast voor meer energie en vitaliteit voor de 50-plussers.

 

In de apotheek – 60 sublinguale tabletten – 1 tablet per dag

Aanbevolen prijs: 13,95€ voor 2 maanden