FR

Op tijd

Wanneer de cholesterolspiegel sterk verhoogd is en er ook andere cardiovasculaire risico-factoren zoals roken, hoge bloeddruk, diabetes…, aanwezig zijn, is medicatie vereist. Meestal zal de dokter dan statines voorschrijven. Wel belangrijk is de situatie niet zo ver te laten evolueren. Reeds bij een lichte stijging van de cholesterolspiegel kan men ingrijpen en dit zonder geneesmiddelen te nemen. Meer groenten en fruit eten, meer bewegen is een goed begin. Bovendien kan u een plantensterolen-supplement u hierbij helpen.

 

 

Plantensterolen: echt natuurlijk !

Plantensterolen zijn de meest natuurlijke aanpak van beginnende hypercholesterolemie. Ten eerste omdat deze stoffen natuurlijk aanwezig zijn in groenten en fruit. Ten tweede omdat ze niet de bloedbaan terecht komen. Hun werking vindt plaats in de spijsvertering, daarna worden ze uitgescheden langs de darm. Ze hebben dus geen invloed op de verschillende organen van het lichaam. Ten derde, omdat hun werking zeer logisch is. De meeste cholesterol komt uit de voeding en plantensterolen laten die cholesterol gewoon niet binnenkomen.

 

 

Welk verschil met rode rijstgist ?

Rode rijstgist wordt ook gekend als een “natuurlijke statine”. Rode rijstgist -supplementen bevatten weliswaar hetzelfde actief bestanddeel als een statine maar gewonnen uit een specifieke gist die op rijst groeit. De werking is daarom dezelfde als die van een statine. Zowel statine als rode rijstgist werken terhoogte van de lever waar ze de endogene synthese van cholesterol blokkeren. Omdat rode rijstgist en statines hetzelfde werkingsmechanisme delen, hebben ze ook dezelfde contra-indicaties (niet geschikt bij personen ouder dan 70 jaar, bij nier-, lever- of spierproblemen en bij statine-intolerantie) en dezelfde mogelijke neveneffecten, vooral op gebied van spiervermoeidheid en spierpijn en krampen.

 

VistaSterol: doeltreffend en praktisch

VistaSterol bevat per sliktablet 0,8 gram zuivere plantensterolen. Door twee sliktabletjes vóór de maaltijd in te nemen, verhinder je dat de cholesterol uit je voeding door je lichaam opgenomen wordt, en dat zonder bijwerkingen. VistaSterol helpt u niet alleen tijdens de feesten maar ook gans het jaar door, om uw cholesterolspiegel in toom te houden. Ook wie statines moet nemen, kan als aanvulling plantensterolen gebruiken. VistaSterol is te koop in de apotheek.

 

In de apotheek – 60 sliktabletten tabletten – 2 sliktabletjes vóór de maaltijd

Meer weten over VistaSterol

 

 

VistaSterol is niet bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterol niet onder controle moeten houden. De dosis van 3 g plantensterolen niet overschrijden. Niet geschikt voor zwangere vrouwen, bij borstvoeding en voor kinderen jonger dan 5 jaar.