Gezonde bloedvaten

Te veel cholesterol in het bloed is een bekende risicofactor voor de ontwikkeling van cardiovasculaire aandoeningen. Het te veel aan cholesterol zet zich af in de bloedvaten, daardoor worden ze minder soepel, de stroming van het bloed wordt verhinderd en belangrijke organen zoals hart en hersenen krijgen minder zuurstof. Dit proces, atherosclerose, verhoogt het risico op hartinfarct en beroerte. Cholesterol beperken is dus zeer belangrijk voor de cardiovasculaire gezondheid maar er zijn nog andere factoren die een belangrijk rol spelen om atherosclerose te beperken.

 

Homocysteïne

Homocysteïne is afkomstig van het metabolisme van eiwitten. In normale omstandigheden is deze stof slechts aanwezig in kleine hoeveelheden omdat ze snel omgezet wordt in andere nuttige aminozuren. Maar indien deze omzettingen niet vlot verlopen, gaat er een opstapeling van homocysteïne in de bloedvaten ontstaan. Op termijn zal deze opstapeling atherosclerose bevorderen. Dit is opnieuw een bijkomende risicofactor voor de ontwikkeling van cardiovasculaire aandoeningen.

 

Homocysteïne in toom houden

De normale omzetting van homocysteïne in andere aminozuren vereist de aanwezigheid van verschillende essentiële vitaminen, voornamelijk vitamine B12 en foliumzuur. Bij tekort aan deze vitaminen zal homocysteïne in te grote hoeveelheden aanwezig blijven en het risico op ontwikkeling van cardiovasculaire problemen verhogen. Het is dus heel belangrijk om vitamine B12 en foliumzuur op peil te houden. De voeding moet voor de toevoer van deze twee vitaminen zorgen. Vitamine B12 is enkel aanwezig in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong, vooral vlees en zuivelproducten en foliumzuur is vooral aanwezig in groenten met groene bladeren. Zelfs als men deze voedingsmiddelen in voldoende hoeveelheid gebruikt, komt men een ander probleem tegen. De opname van deze twee vitaminen is een moeizaam proces dat nog slechter wordt met het ouder worden. Bij 50-plussers is een supplement zeker niet overbodig om een stijging van homocysteïne tegen te houden.

DB-Folin, het supplement op maat

DB-folin combineert vitamine B12, onder zijn rechtstreeks bruikbare vorm methylcobalamine, foliumzuur, ook onder zijn rechtstreeks bruikbare vorm 5-methyltetrahydrofolaat om het metabolisme van homocysteïne te ondersteunen. DB-folin bevat ook vitamine D3, onmisbaar voor de ondersteuning van het immuunsysteem. DB-folin is een klein tabletje dat snel en gemakkelijk onder de tong smelt, voor een optimale en rechtstreekse opname in het lichaam. 3 in 1 dus! Simpel, aangenaam en perfect aangepast voor de vitaliteit van de 50-plussers.

 

In de apotheek – 60 sublinguale tabletten – 1 tablet per dag

Aanbevolen prijs: 13,95€ voor 2 maanden