FR

DAGELIJKSE CALCIUM-BEHOEFTEN VAN VOLWASSENEN. Om stevige botten te behouden bij het ouder worden, moet men de dagelijkse inname van calcium tot 1.200 mg verhogen. Voor vrouwen is dit aangeraden vanaf het begin van de menopauze en voor mannen vanaf de leeftijd van 70 jaar.

WELKE VOEDINGSMIDDELEN BEVATTEN VEEL CALCIUM ? Calcium bevindt zich vooral in zuivelproducten. Deze voedingsmiddelen zijn bijzonder belangrijk, vooral onder gefermenteerde vorm (yoghurt en harde kazen), voor 2 redenen: eerst voor hun hoog calciumgehalte en ook voor de aanwezigheid van belangrijke bestanddelen, onder andere eiwitten, die een gunstige invloed hebben op de botten en ook op de spieren. Sardienen en noten zijn ook goede bronnen van calcium. Groenten zoals tuinkers, spinazie, venkel en broccoli bevatten ook calcium, maar veel minder dan kaas. Bovendien is calcium uit plantaardige bronnen minder goed opneembaar. HOE KAN MEN EEN DAGELIJKSE TOEVOER VERZEKEREN ? Het is niet gemakkelijk om elke dag 1.200 mg calcium in te nemen met voeding alleen. Het bijvoegen van een calcium-supplement is meestal nodig. Om een goede schatting van uw werkelijke calcium-inname kunt volgende test gebruiken.

BEREKEN HIER UW WERKELIJKE CALCIUM-INNAME.

Hier kunt u uw calcium-inname heel gemakkelijk berekenen. In de tabel kunt u aanduiden hoeveel keer per week u volgende voedingsmiddelen, rijk aan calcium, inneemt. Daarvoor moet u gewoon de blauwe knop met de muis op de lijn verschuiven om het aantal keer per week aan te duiden. Het totaal wordt automatisch berekend en onderaan vindt u uw resultaat en een aangepaste raadgeving.

Opmerking:

* Soja-producten bevatten natuurlijk geen calcium maar worden meestal verrijkt met calcium om een vergelijkbare calcium-inname te verzekeren als zuivelproducten. Zo moet u ze ook in de test tellen.

*1 punt is gelijk aan ongeveer 50 mg calcium

Klik hier voor meer informatie

VISTA-Cal D